۱۰ غذا‌ی محبوب و متنوع برای گیاهخواران

0
23

۱۰ غذا‌ی محبوب و متنوع برای گیاهخواران

شاید در ابتدا سخت به نظر برسد که غذای بدون گوشت درست کنید یا تصور کنید در نهایت غذای خوشمزه‌ای نخواهد شد. اما کافی است با ما همراه شوید تا نظرتان تغییر کند. در این مطلب غذا‌های متنوع و خوشمزه‌ای را برای گیاه‌خواران معرفی کرده‌ایم.

برترین‌ها: شاید در ابتدا سخت به نظر برسد که غذای بدون گوشت درست کنید یا تصور کنید در نهایت غذای خوشمزه‌ای نخواهد شد. اما کافی است با ما همراه شوید تا نظرتان تغییر کند. در این مطلب غذا‌های متنوع و خوشمزه‌ای را برای گیاه‌خواران معرفی کرده‌ایم.

گیاهخواری به معنای پرهیز از خوردن گوشت است که ممکن است شامل پرهیز از غذاهایی مانند مواد شیری که خاستگاه جانوری دارند نیز بشود. چندین نوع گیاهخواری وجود دارد که بسته به نوع آن، جهت گیری گیاهخواران در برابر دام‌ها و فراورده‌های دامی متفاوت است.

بیشتربخوانید:

طرز تهیه خوراک گوجه‌فرنگی با ذرت

 

 

ته‌چین گوجه و بادمجان

۱۰ غذا‌ی محبوب برای گیاهخواران

مواد لازم:

برنج: ۲ استکان

ماست: ۲۰۰ گرم

تخم مرغ: ۱ عدد

زعفران حل شده: یک قاشق غذاخوری

بادمجان: ۳ عدد

گوجه‌فرنگی: ۲ عدد

پیازداغ: یک قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم

روغن و کره: به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱. ابتدا بادمجان‌ها را سرخ کرده و در قابلمه می‌چینیم. روی آن گوجه فرنگی‌ها را ریز کرده و پیازداغ را به همراه نمک و زردچوبه و فلفل به آن اضافه کرده و یک لیوان آب روی آن می‌ریزیم و با حرارت ملایم می‌پزیم.

۲. وقتی بادمجان‌ها پخته شد با گوشت‌کوب همه‌ی مواد را له می‌کنیم و اگر مواد آب داشت، حرارت را کمی زیاد می‌کنیم تا آب گوجه- بادمجان کاملاً تخت شود. سپس آن ‌را کنار می‌گذاریم.

۳. برنج را شسته و کمی نمک به آن می‌زنیم و یکی دو ساعت قبل از پخت خیس می‌کنیم.

۴. بعد قابلمه‌ی کوچکی را پر آب می‌کنیم و می‌گذاریم تا آب جوش بیاید. سپس برنج را مثل پخت پلوی آبکش درست می‌کنیم البته برنجِ ته چین را کمی دون تر از برنج معمولی بر می‌داریم. بعد از پخت برنج آن را در آبکش می‌ریزیم.

۵. ماست را با تخم مرغ و زعفران هم زده و برنج را با ماست مخلوط می‌کنیم سپس تابه‌ای با سایز متوسط روی گاز می‌گذاریم و کمی کره داخل آن می‌اندازیم وقتی کره داغ شد نصف مخلوط برنج و ماست را داخل تابه می‌ریزیم و کاملاً صاف می‌کنیم بعد روی آن از مخلوط گوجه و بادمجان می‌ریزیم طوری که روی برنج با این مخلوط کاملاً پوشیده شود دوباره بقیه‌ی برنج و ماست را روی گوجه و بادمجان می‌ریزیم و خوب صاف می‌کنیم و درِ تابه را گذاشته با حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه می‌پزیم.

لازانیای اسفناج

۱۰ غذا‌ی محبوب برای گیاهخواران

مواد لازم برای چهار نفر:

اسفناج: ۳۰۰ گرم

قارچ: نیم کیلو

پنیر پیتزا: ۳۰۰ گرم

لازانیا: یک بسته (۳۰۰ گرمی)

خامه: یک بسته کوچک

شیر: یک لیوان

پیاز: یک عدد بزرگ یا دوعدد متوسط

پودر آویشن: یک قاشق مرباخوری

نمک و زردچوبه و فلفل:به مقدار لازم

مواد لازم برای لازانیای اسفناج

یشتربخوانید:

طرز تهیه تاکو گیاهی مکزیکی 

 

 

طرز تهیه:

۱. اسفناج و قارچ‌ها را می شوییم و خرد می کنیم.

۲. ابتدا قارچ ها را در تابه می‌ریزیم و یک قاشق روغن زیتون و چند قطره آب لیمو به آن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا آب آن کشیده شود، ولی سرخ نشود.

۳. پیاز را خرد می کنیم و با کمی روغن تفت می‌دهیم به حدی که طلایی شود.

۴. سپس اسفناج را به آن اضافه کرده و هم می‌زنیم تا آب اسفناج کشیده شود و تفت بخورد.

۵. قارچ را هم که جداگانه آماده کردیم به اسفناج اضافه می‌کنیم.

۶. خامه را با شیر رقیق کرده و به مخلوط اسفناج اضافه می‌کنیم و نمک و فلفل و زردچوبه و آویشن را اضافه کرده، می‌گذاریم اسفناج کمی بپزد و بعد از یکی دوجوش برمی‌داریم. مخلوط اسفناج باید کمی آب‌دار و شل باشد.

۷. سپس در قابلمه بزرگی آب می‌ریزیم و می‌گذاریم بجوشد و کمی نمک و روغن در آب جوش می‌ریزیم و لازانیا را تک به تک درون قابلمه می‌گذاریم تا بپزد. حدود ده دقیقه زمان برای آماده شدن لازانیا لازم است. نباید لازانیا زیاد سفت یا زیاد نرم و وارفته باشد.

۸.سپس لازانیا را از قابلمه خارج کرده و در ظرف آب سرد می‌گذاریم و بعد توی آب‌کش می‌ریزیم.

۹. ته ظرف پیرکسی را با کره چرب می‌کنیم و از ورقه‌های لازانیا در ظرف می‌چینیم و از مخلوط اسفناج روی لازانیا می‌گذاریم و روی آن پنیر پیتزا می‌ریزیم و به همین ترتیب ورقه‌های لازانیا و مخلوط اسفناج و پنیر را می‌چینیم تا ظرف پر شود و لایه رویی فقط ورقه لازانیا با پنیر پیتزا روی آن است.

۱۰. فر را از قبل روشن می‌کنیم و روی درجه ۱۸۰ تنظیم می‌کنیم. سپس ظرف لازانیا را در فر قرار می‌دهیم. مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا پنیر روی لازانیا برشته شود و لازانیا آماده سرو کردن گردد.

۱۱. این لازانیا بسیار خوشمزه‌تر و سبک‌تر از لازانیای گوشت است، به خصوص برای کسانی که گیاه‌خوار هستند یک غذای مناسب است. البته به خاطر پنیر پیتزا و خامه، کالری بالایی دارد، ولی روغن به کار رفته در آن بسیار کم است. میزان خامه را هم می‌توانید کم‌تر کنید.

کتلت سویا

۱۰ غذا‌ی محبوب برای گیاهخواران

مواد لازم

سویای ریز: ۳۰۰ گرم

هویج فرنگی: ۲ عدد، ریز رنده شده

پیاز کوچک: یک عدد

سیب زمینی: ۳ عدد ریز رنده شده

پودر کاری: یک قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه: به میزان لازم

آرد نخودچی: تقریباً ۱۵۰ گرم

روغن سرخ کردنی: به میزان لازم

طرز تهیه:

۱. سویا، هویج فرنگی، پیاز ریز رنده شده، سیب زمینی، نمک، زردچوبه، آرد نخودچی و پودر کاری را در ظرفی مخلوط کرده، خوب ماساژ بدهید تا مواد چسبندگی پیدا کرده و یک دست شوند.

۲. سپس به اندازه‌ی یک کتلت کوچک مواد را در کف دست گرد کرده و در روغنی که از قبل گرم شده سرخ کنید.

۳. این کتلت با سس کچاپ سرو می‌شود.

خوراک سبزیجات

۱۰ غذا‌ی محبوب برای گیاهخواران

مواد لازم:

سیب زمینی ۲ عدد

هویج ۲ عدد

کدو حلوایی خرد شده ۱ لیوان

چغندر خرد شده ۱ لیوان

پیاز ۲ عدد

سیر ۵ حبه

گوجه فرنگی متوسط ۲ عدد

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

اسفناج تازه چند برگ

روغن زیتون یا روغن مایع ۵ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه مقدار لازم

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه دلمه بادمجان

سوفلۀ‌ بادمجان‌سوخاری

 

 

 

طرز تهیه:

۱. هویج ، سیب زمینی ، کدو حلوایی و چغندر را به تکه های کوچک و یک اندازه خرد کنید و با سیر ، نصف روغن زیتون و مقداری نمک مخلوط نمایید و داخل سینی فر بریزید و پخش کنید ، سینی را داخل فر با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا سبزیجات کباب شوند.

۲. پیاز را به تکه های کوچک خرد کنیدو بهمراه باقی مانده روغن زیتون داخل قابلمه ای بریزید و تفت دهید تا پیاز سبک شود ، گوجه فرنگی ها راپوست بگیرید و خرد کنید سپس به پیاز اضافه نمایید و تفت دهید ، در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا مواد به خوبی باهم مخلوط شوند.

۳. ۲ لیوان آب داخل قابلمه بریزید ، پس از اینکه سس جوشید و غلیظ شد برگ اسفناج خرد شده را اضافه کنید ، چند دقیقه صبر کنید تا برگ اسفناج نرم شود سپس سبزیجات کبابی را به سس اضافه نمایید ، در قابلمه را بگذارید و ۵ دقیقه اجازه دهید خوراک با حرارت کم بجوشد و جا بیفتد سپس همراه با برنج ، نان ، ماست و … سرو کنید.

نکته :

میتوانید از سبزیجات دیگری مانند کرفس هم استفاده کنید ، همچنین میتوانید به جای اسفناج از سبزیجات دیگری استفاده کنید.

کدوی سبز شکم پر

۱۰ غذا‌ی محبوب برای گیاهخواران

مواد لازم:

کدو سبز ۳ عدد

پیاز ۱ عدد

هویج ۲ عدد

ذرت پخته ۱/۲ لیوان

برنج ۱/۲ لیوان

نخود فرنگی ۱/۲ لیوان

پنیر پیتزا رنده شده ۱ لیوان

تخمه آفتابگردان.نمک.فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱. کدوها را بشویید و از وسط به دو قسمت برش بزنید سپس داخل کدو را با قاشق خالی کنید.

۲. داخل کدوهای خالی شده را به روغن مایع یا زیتون آغشته کنید ، سینی فر را چرب کنید و کدوها را در سینی بچینید سپس داخل فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰-۲۰ دقیقه بپزید.

۳. داخل ماهیتابه روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود ، تکه هایی که کدو از خارج کرده بودید بهمراه پیاز خرد شده حدود ۵ دقیقه تفت دهید.

۴. هویج خرد شده ، نخود فرنگی پخته ، ذرت پخته و برنج پخته را به ماهیتابه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند ، نمک و فلفل بزنید و از روی حرارت بردارید سپس داخل کدوها را با مایه سبزیجات پر کنید.

۵. پنیر پیتزا را روی سبزیجات بریزید و در انتها نیز روی پنیرها مقداری تخمه افتابگردان یا کنجد بپاشید ، کدوها را مجدد داخل سینی فر بچینید و به مدت ۲۰ – ۳۰ دقیقه داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزند.

نکته:

در صورت تمایل میتوانید بجای پنیر پیتزا از تخم مرغ زده شده روی مواد استفاده کنید ، میتوانید بجای پخت اولیه کدو در فر ان را در ماهیتابه نیم سرخ کنید و سپس استفاده نمایید.

ساندویچ برنج و سبزیجات مخلوط

۱۰ غذا‌ی محبوب برای گیاهخواران

مواد لازم:

برنج قهوه ای ۱ لیوان

سیر ۲ حبه

پیاز ۱ عدد

فلفل دلمه ای ۱ عدد

خیار ۱ عدد

زیره سیاه ۲ قاشق چایخوری

پونه کوهی ۱ قاشق چایخوری

لوبیا پخته ۱ لیوان

ذرت پخته ۱ لیوان

سس سویا ۲ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

۱. برنج را داخل قابلمه بریزید و ۲ لیوان آب اضافه کنید ، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید برنج بپزد ( میتوانید از برنج سفید هم استفاده کنید ، نوع پخت برنج بسته به نوع برنج متفاوت است ).

۲. داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید ، پیاز و سیر را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس فلفل دلمه ای خرد شده ، لوبیای پخته ، ذرت پخته ، سس سویا ، زیره سبز ، پونه کوهی ، رب گوجه فرنگی و مقداری فلفل اضافه کنید.

۳. با حرارت متوسط ۵ دقیقه مواد را هم بزنید و تفت دهید سپس برنج پخته را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر مواد را تفت دهید و از روی حرارت بردارید.

۴. مواد را داخل نان پیتا یا نان لواش بریزید و روی آن تکه ای خیار قرار دهید و سرو کنید ؛ میتوانید در کنار این ساندویچ از از زیتون ، سالاد شیرازی و … استفاده کنید.

کتلت جعفری و سویا

۱۰ غذا‌ی محبوب برای گیاهخواران

مواد لازم:

سویای ریز : ۴۰۰ گرم

سیب زمینی آب پز شده : ۶۰۰ گرم

تخم مرغ : ۳ عدد

جعفری خرد شده : ۱۰۰ گرم

گشنیز : ۳۰ گرم

پودر سیر : در صورت دلخواه

آرد سوخاری : به میزان لازم

پیاز : ۱ عدد

روغن و ادویه : به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱. سویا را برای چند ساعت در آب خیس کنید و سپس در تنظیف بریزید تا آب آن کاملاً گرفته شود در ظرف مناسب پیاز را رنده کنید و سیب زمینی، جعفری و گشنیز را اضافه کنید.

۲. سپس تخم مرغ، ادویه و آرد سوخاری را به مواد بیفزایید و خوب هم بزنید. طوری که مواد کاملاً با هم مخلوط و یکدست شود.(در صورت نیاز می توان سویا را همراه سیب زمینی و پیاز چرخ کرد و آب اضافه آن را جدا کرد.)

۳. سپس در تابه ای مناسب روغن را داغ کنید و از مخلوط مواد بردارید و به صورت گلوله دربیاورید و در آرد سوخاری بغلتانید دو طرف آن را داخل تابه سرخ کنید.

پلو قارچ با ریحان

۱۰ غذا‌ی محبوب برای گیاهخواران

مخلوط قارچ با ریحان به همراه سبزیجات دیگر و سویاسس طعمی متفاوت و جدید را به وجود می‌آورد.

مواد لازم برای ۲ نفر

برنج: ۲ پیمانه

قارچ : ۱ پیمانه، نصف یا چهار قاچ شده

سیر : ۱ حبه، ریز شده

فلفل سبز یا قرمز: ۱ تا ۲ عدد، ریز شده

پیاز: ۱ عدد، کوچک و ریز شده

فلفل دلمه سبز :۱ عدد کوچک و خرد شده

سویا سس: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

لوبیا سبز پخته: ۴ تا ۵ عدد، بلند خرد شده

برگ تازه ریحان : ۱۵ عدد

نمک و فلفل : به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱. در یک تابه مقداری روغن ریخته و پیاز را به آن بیفزایید. تفت دهید تا نرم شده ولی رنگ آن عوض نشود.

۲.سیر و فلفل ریز شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ سیر کمی عوض شود.

۳. لوبیا سبز، فلفل دلمه و قارچ‌های دو نیم شده یا چهار قاچ شده را افزوده و با حرارت ملایم تفت دهید تا وقتی قارچ‌ها نرم شوند. نمک، فلفل و سویا سس را نیز بیفزایید و در آخر برگ‌های ریحان را اضافه کرده و شعله را خاموش کنید.

۴. برنج را به روش دلخواه خود پخته و دم کنید.

۵. برنج را در ظرف یا دیس مورد نظر کشیده، مخلوط قارچ را روی برنج دهید و سرو نمایید.

رولت سبزیجات

۱۰ غذا‌ی محبوب برای گیاهخواران

مواد لازم برای ۶- ۴ نفر:

کره ‌ی پاستوریزه : ۶۰ گرم

تره فرنگی: ۱تکه متوسط

سیر: ۲ حبه

آرد سفید گندم: یک سوم پیمانه‌(۴۰گرم)

شیر پاستوریزه: ۱پیمانه (۱۵۰گرم)

تخم ‌مرغ: ۴ عدد

پنیر پارمزان رنده شده: ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

مواد لازم برای داخل رولت:

پنیر پارمزان رنده شده: ۱۰۰ گرم

کنسرو ذرت: ۱۵۰ گرم(۱پیمانه)

پیازچه ‌ی خرد شده: یک سوم پیمانه

پنیرخامه ‌ای پاستوریزه: ۵۰ گرم

طرز تهیه:

۱- سینی یا ظرف مخصوص فر به ابعاد ۳۰× ۲۵ سانتی ‌متر را چرب کرده یا داخل آن کاغذ روغنی قرار دهید و روی آن را چرب کنید.

۲- سیر و تره فرنگی را ریز خرد کنید و همراه با ۳۰ گرم کره به مدت ۵- ۴ دقیقه با حرارت متوسط تفت دهید تا تره فرنگی نرم شود.

۳- سپس بقیه ‌ی کره را ذوب کنید. آرد را به آن اضافه نمایید و با حرارت ملایم کمی تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود.

۴- به مخلوط کره و آرد، شیر را کم کم اضافه نمایید و مرتب هم بزنید تا مخلوط یک دستی به دست آید و غلیظ شود.

۵- زرده و سفیده ی تخم مرغ ها را جدا کنید.

۶- سپس زرده‌ ی تخم‌ مرغ، مخلوط تره ‌فرنگی و سیر، نمک و فلفل را به مخلوط فوق اضافه کنید. مواد را به یک ظرف بزرگ انتقال دهید.

۷- سفیده ‌ی تخم ‌مرغ را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد. سپس سفیده را به مخلوط بالا اضافه و خوب مخلوط کنید.

۸- فر را از قبل با حرارت ۴۰۰ درجه‌ ی سانتی‌ گراد گرم کنید.

۹- مواد آماده شده را در سینی بریزید و سطح آن را صاف کنید.

۱۰- حال رولت(مواد مخلوط شده) را در طبقه ‌ی وسط فر به مدت ۱۵- ۱۲ دقیقه حرارت دهید تا پف کند و سطح آن طلایی شود.

۱۱- ۲ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده را به ‌طور یکنواخت روی کاغذ روغنی پخش کنید و رولت را روی کاغذ برگردانید (اگر برای کف رولت از کاغذ روغنی استفاده کرده‌اید کاغذ را جدا کنید).

۱۲- مخلوط پیازچه ی خرد شده، ذرت و پنیر خامه ای و پنیر پارمزان را روی رولت بریزید و رولت را محکم بپیچید و گرم سرو نمایید.

نکته:

به جای پنیر پارمزان می‌ توانید از پنیر فتا استفاده کنید.

فلافل با عطر گشنیز

۱۰ غذا‌ی محبوب برای گیاهخواران

مواد لازم:

نخود: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد

سیب زمینی:۱ عدد

سیر: ۴ حبه

برگ گشنیز، خرد شده: یک دوم پیمانه

تخم گشنیز، آسیاب شده: ۱ قاشق چای خوری

زیره، آسیاب شده:۱ قاشق چای خوری

نمک: ۲ قاشق چای خوری

پودر فلفل سیاه: نصف قاشق چای خوری

پودر فلفل قرمز: نصف قاشق چای خوری

آب لیموی تازه: ۲ قاشق چای خوری

روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری

آرد: ۱ قاشق غذاخوری

جوش شیرین: کمی

روغن مخصوص سرخ کردنی

روش تهیه:

۱. نخود ها را زیر آب سرد بشویید. دانه های خراب و بدرنگ را جدا کنید.

۲. نخودها را داخل کاسه بزرگی ریخته، روی آن‌ها آب بریزید تا آب کاملاً سطح آن‌ها را بپوشاند. نخودها می‌بایست ۲۴ ساعت خیس بخورند. سپس آن‌ها را مجدداً زیر آب سرد بشویید.

۳. پیاز و سیب زمینی را چهار قاچ کنید و آن‌ها را همراه با نخود خیس خورده، در همزن برقی بریزید تا کاملاً خرد و با هم مخلوط شوند (می‌توانید به جای همزن برقی از چرخ گوشت برای له و خرد کردن آن‌ها استفاده کنید)

۴. مخلوط نخود را به ظرف دیگری منتقل نمایید و فقط یک پیمانه از آن را در همزن باقی بگذارید.

۵. سیر را خرد کنید و آن را همراه با گشنیز خرد شده و تخم گشنیز، زیره، نمک، فلفل و فلفل قرمز درون همزن بریزید. همه مواد را با استفاده از همزن برقی، خوب با هم مخلوط کنید.

۶. سپس مخلوط نخود را که کنار گذاشته‌اید، درون همزن برگردانید و این بار آب لیمو و روغن زیتون و آرد را به مواد اضافه نمایید. همزن را روشن کنید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند.

۷. آن‌ها را در ظرف درب بسته ای بریزید و حداقل به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.

۸. بعد از بیرون آوردن آن‌ها از یخچال، جوش شیرین را اضافه نمایید و آن را خوب با سایر مواد به هم بزنید.

۹. دستانتان را مرطوب نمایید و با مخلوط نخود، توپ‌هایی به قطر ۵ سانتیمتر بسازید.

۱۰. روغن را داخل ماهیتابه ته گودی بریزید. حرارت زیر ماهیتابه را روی دمای متوسط تنظیم نمایید تا روغن داغ شود. فلافل‌ها را درون آن سرخ کنید. آن‌ها را در روغن بچرخانید تا دور تا دور آن‌ها کاملاً سرخ شود. سپس آن‌ها را روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن آن‌ها گرفته شود.

منبع : زندگی آنلاین

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید