پس از مصرف غذاهای کنسروی چه اتفاقی در بدن می افتد؟

0
28


 امروزه استفاده از غذاهای کنسروی بسیار رایج شده است اما باید بدانیم که مصرف این کنسروها چه تاثیری روی بدن دارد

 مواد غذایی کنسروی چه با بدن می کند؟

غذاهای کنسروی گزینه ای راحت و مقرون به صرفه برای افزودن مواد مغذی به یک رژیم غذایی هستند. تقریبا هر نوع از سبزیجات و میوه به شکل کنسروی در دسترس هستند، اما همه غذاهای کنسروی با هم یکسان نیستند. بر همین اساس است که توجه به عوارض جانبی که پس از مصرف این محصولات می تواند شکل بگیرد، اهمیت دارد.

 برخی غذاهای کنسروی ممکن است فواید سلامت مختلفی را ارائه کنند، در شرایطی که برخی دیگر به واسطه محتوای شکر و نمک زیاد خود که برای افزایش طول عمر و بهبود عطر و طعم به آنها اضافه شده اند، ممکن است بهترین انتخاب برای مصرف نباشند.

محصولات کنسروی می توانند به قلب شما فشار بی آورند

غذاهای کنسروی می توانند منبع خوبی از مواد مغذی مختلف باشند، اما حتی بدون افزودن نمک به آنها، این محصولات می توانند منبعی از سدیم اضافه در نظر گرفته شوند. به گفته مگان بیرد متخصص تغذیه، بسیاری از غذاهای کنسروی حاوی سدیم اضافه هستند تا به حفظ و نگهداری آنها طی فرآیند تولید کمک شود. این سدیم اضافه می تواند موجب آثار سلامت منفی، به ویژه برای افرادی شود که به فشار خون بالا یا بیماری قلبی مبتلا هستند.

مصرف نمک اضافه زمانی که به بیماری های قلبی مبتلا هستید، ممکن است علائم و روند بیماری را تشدید کند. اگر قصد دارید میزان مصرف نمک خود را کنترل کرده و ترجیح می دهید از سبزیجات و لوبیاها کنسروی استفاده کنید، شستشوی آنها با آب پیش از مصرف بهترین گزینه است. انجام این کار می تواند به کاهش محتوای نمک غذای کنسروی کمک کند و آنها را به گزینه ای کمی سالم‌تر تبدیل کند.

بدن شما محصولی تازه دریافت می کند

انتخاب محصولات تازه در سوپرمارکت گاهی اوقات می تواند گمراه کننده باشد. ممکن است محصول پیش از رسیدن کامل برداشت شود تا پیش از عرضه در فروشگاه دچار فساد نشود، یا این احتمال وجود دارد که مدت زیادی در فروشگاه باقی مانده باشد. در مقابل، برای تهیه کنسرو از محصولات کاملا رسیده استفاده می شود زیرا نگرانی کمتری درباره فاسد شدن آنها وجود دارد.

محصولات کنسروی دارای مواد نگهدارنده زیادی هستند  

یکی از فواید اصلی غذاهای کنسروی امکان نگهداری آنها برای مدت زمانی طولانی است. محصولاتی با ماندگاری بالا مفید هستند زیرا می توانند به کاهش ضایعات غذایی کمک کنند، اما برای افزایش طول عمر غذاهای کنسروی مواد نگهدارنده بیشتری نیز به آنها اضافه می شود. به گفته جوی کوین متخصص تغذیه، بررسی این که کدام غذاهای کنسروی از نظر مواد نگهدارنده موجود در آنها سالم‌تر از دیگران هستند، اهمیت دارد.

محصولاتی که حاوی سدیم کمتر یا فاقد شکر افزوده هستند را انتخاب کنید. میوه ها باید در آب خود و نه شربت کنسرو شده باشند و ماهی و مرغ کنسروی در صورتی که فاقد روغن باشند، گزینه های سالم‌تری خواهند بود.

محصولات کنسروی می توانند باعث بروز مشکلات سلامتی شوند

تولید کنسرو مواد غذایی فرآیندی پیچیده است که اجازه می دهد مواد غذایی تازه چیده شده برای چندین ماه و حتی در برخی موارد تا یک سال یا بیشتر بخش قابل توجهی از مواد مغذی خود را حفظ کنند. کنسرو کردن شامل چندین مرحله می شود و به گفته ردا المردی متخصص تغذیه، یک مرحله شامل بیسفنول A، ماده ای شیمیایی موجود در دیواره داخلی قوطی کنسرو می شود.

مقادیر کم از این ماده می تواند وارد غذا شده و بدن انسان را در معرض بیماری های خطرناکی مانند دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، سرطان پستان، سرطان پروستات، و نقائص مادرزادی قرار دهد.

دریافت آنتی اکسیدان های بیشتر

گاهی اوقات فرآیند کنسرو کردن مواد غذایی می تواند موجب از بین رفتن برخی مواد مغذی مانند ویتامین C شود که یک ویتامین محلول در آب است. از سوی دیگر، تراکم برخی مواد مغذی مانند لیکوپن به واسطه فرآیند کنسرو کردن می تواند افزایش یابد. لیکوپن یک ماده مغذی با خواص آنتی اکسیدانی است که در مواد غذایی مانند گوجه فرنگی وجود دارد.

به گفته دکتر استیسی استفنسن، بنیانگذار و مدیرعامل وایبرنت داک، گوجه فرنگی کنسروی از محتوای لیکوپن بیشتری نسبت به گوجه فرنگی تازه برخوردار است و این آنتی اکسیدان قدرتمند می تواند به کاهش خطر سرطان و بیماری قلبی کمک کند.

امکان دارد در معرض باکتری های خطرناک قرار بگیرید

احتمال بروز این اتفاق کم است، اما در برخی موارد، مصرف غذای کنسروی که به خوبی پردازش نشده است می تواند فرد را با باکتری خطرناکی به نام کلستریدیوم بوتولینوم آلوده کند.

مصرف غذای آلوده به این باکتری می تواند موجب بوتولیسم شود که در صورت عدم درمان، این بیماری جدی می تواند به فلج و مرگ منجر شود.

برخورداری از محصولات خارج از فصل

برخی محصولات در فصلی خاص روانه بازار می شوند و در دیگر ماه های سال به صورت تازه در دسترس نیستند. اما به لطف کنسروها، شما می توانید در تمام طول سال به انواع مختلف مواد غذایی دسترسی داشته باشید و بدون در نظر گرفتن فصلی که در آن قرار دارید از عطر و طعم آنها لذت ببرید.

بیشتر بدانید : رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی کنسروی، کدام بهتر است؟

بیشتر بدانید : کدام کنسروهای غذایی فاقد مواد نگهدارنده هستند؟

بیشتر بدانید : کنسروهای مرگ آور

بیشتر بدانید : غذاهای کنسروی مضر است یا مفید

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:asriran.com

منبع : سیمرغ

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید