غذاهای مناسب شب یلدا

0
42


شام شب یلدا : برایتان طرز تهیه انواع غذاهای مخصوص شب یلدا را قرار داده ایم شب یلدای خوبی را در کنار خانواده تان داشته باشید

انار پلوی خوشمزه برای شب یلدا

شام شب یلدا

شام شب یلدا ,غذای شب یلدا

پلو خوشمزه و جدید برای دوستداران انار می‌باشد، با درست کردن این پلو مزه ای جدید و جالب از مخلوط انار، کشمش و پسته را تجربه می‌کنید.
هر خانواده ایرانى در هر جایى به سبک آداب و رسوم نیاکان خود براى یلدا شام تهیه مى‌کند. شام یلدا معمولاً یکى از خوش خوراک‌ترین غذا‌هاى اقوام مختلف
است.
غذای اصلی این شب، خورشت فسنجان است. اما در برخی استان‌ها غذاهای دیگری هم رایج است. در شمال ایران گیلانى‌ها یا سبزى پلو درست مى‌کنند یا ترشى تره و در کنار آن سرسفره غذا ماهى سفید و یا ماهى دودى مى‌گذارند.
اما در شیراز غذاى ویژه سفره یلدا هویج پلو است. شیرازى‌ها معمولاً براى شب یلدا سفره پهن مى‌کنند. کنار غذا انواع تنقلات مربوط به یلدا را بر سرسفره مى‌گذارند.

مواد لازم برای ۴ نفر:

 برنج  ۲ پیمانه
 انار دانه شده  یک و نیم پیمانه
 خلال پسته  یک سوم پیمانه
 گشنیز تازه خرد شده  یک پیمانه
 پودر تخم گشنیز یک قاشق مربا‌خوری
کشمش پلویی نصف پیمانه
زعفران به مقدار لازم

طرز تهیه انار پلو برای شب یلدا :
* برنج را با آب و نمک خیس کرده، سپس به روش معمول آبکش کنید.
*
مابقی مواد لازم را با یکدیگر مخلوط کرده و هنگام دم کردن برنج، یک ردیف برنج ریخته، یک ردیف مخلوط انار و همینطور ادامه دهید تا آخر و نهایتا اجازه دهید برنج دم بکشد.
* هنگام کشیدن برنج مقداری کره و زعفران روی برنج داده و سپس در بشقاب یا دیس مورد نظر کشیده و سرو کنید.

 سالاد لبو:

 

طرز تهیه سالاد لبو,طرز تهیه سالاد مخصوص شب یلداغذای شب یلدا,شام شب یلدا

دستور تهیه سالاد لبو، سالادی سبک و خوشمزه برای شب یلدا به شرح زیر است.
مواد لازم :

چغندر متوسط  دو عدد یا ۳۰۰ گرم
 کلم سفید  سه پیمانه
 کلم بروکسل و انار  از هر کدام یک پیمانه

طرز تهیه:
چغندر را با مقداری آب بپزید، سپس قالب زده یا به صورت نواری برش دهید و با کلم‌های خردشده و انار مخلوط کرده، سپس سرو کنید.

مواد لازم برای سس:

 سرکه بالزامیک  نصف پیمانه
 شکر  یک قاشق چایخوری
 فلفل سیاه کوبیده نصف قاشق چایخوری
 روغن زیتون  نصف پیمانه
 نمک به میزان لازم

طرز تهیه سس :
برای تهیه سس تمام مواد را مخلوط کرده و هم بزنید.



طرز تهیه آش انار :

غذای شب یلدا

شام شب یلدا ,غذای شب یلدا

برنج ۱ لیوان – سبزی آش ۱ کیلو – لپه نصف لیوان – دانه انار ۲ کیلو – پیاز سرخ کرده ۴ ق غ – گوشت چرخ کرده نیم کیلو-گلپر ۲ ق غ – روغن ۳ ق غ -نمک و فلفل به میزان لازم

لپه را با پیاز سرخ کرده و ۵ لیوان آب و کمی نمک و فلفل درون ان بریزید و بگذارید تا لپه کمی بپزد سپس برنج شسته شده را داخل لپه هایی که کمی پخته شده بریزید و اجازه دهید برنج کاملا بپزد.
گوشت چرخ کرده را با ۲ پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط کرده و قلقلی درست کنید و پس از سرخ کردن داخل آش بریزید.
سبزی را تمیز کرده و بشویید و خرد کنید سپس به مایه آش اضافه نمائید و بگذاریم آهسته بجوشد تا آش جا بیفتد ، باید برنج آش کاملا بپزد و لعاب بیندازد.
دانه های انار را داخل آش بریزید و در انتها گلپر را اضافه کنید, برای سرو کردن آش را در ظرف ریخته و با کمی دانه انار روی ان را تزئین کنید.
در صورت دلخواه بجای دانه های انار از رب انار نیز میتوانید استفاده کنید اما دقت کنید که در اینصورت بجای ۲ کیلو دانه انار از نصف پیمانه رب انار استفاده کنید، انار هرچه ترش تر باشد اش شما خوشمزه تر خواهد شد.

 

طرز تهیه خورش ناردون :

 غذای مخصوص شب یلدا

شام شب یلدا , غذای شب یلدا

♨️مواد لازم
۳عدد ران مرغ
۵ ق غ رب انار
۱ ق غ رب معمولی(دلخواه)
پیاز درشت ۱ عدد
سیر ۴حبه
شکر ۱ ق غ پر(دلخواه)
گردو یا پسته آسیاب شده ۳ ق غ
انار دون شده۳ ق غ پر
آب انار نصف استکان

ابتدا پیاز را خرد کرده تفت میدهیم سپس مرغ را هم با (زردچوبه و فلفل)سرخ میکنیم،سیر خرد شده را اضافه کرده و سه لیوان اب جوش،آب انار،انار و رب ها را اضافه میکنیم،۴۵دقیقه بعد نمک و شکر را هم می افزائیم،پس از نیم ساعت گردو راهم اضافه میکنیم و دوباره نیم ساعت زمان میدهیم تا خورشت کاملا جا افتاده شود(اگر پودر پسته اضافه میکنید ده دقیقه مانده تا پایان پختت آنرا بیافزایید)
زمان پخت۱:۴۵دقیقه

 

روش تهیه مسمای انار مخصوص شب یلدا

 

شام شب یلدا،مخصوص ،پیشنهاد ،روش تهیه،شب یلدا،آشپزی و تغذیه

 غذای شب یلدا , شام شب یلدا

مواد لازم  برای غذای شب یلدا:

مرغ ۱عدد

پیاز متوسط ۲عدد

دانه انار ۱ پیمانه

رب گوجه ۲قاشق غذاخوری

رب انار ۴قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

زعفران دم کرده به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا پیازها را خرد کرده و تفت دهید. مرغها را می توانیم درسته سرخ نمایید و هم چند تکه بکنید و در روغن همراه با پیاز تفت دهید.

در این مرحله انارهای
دانه شده همراه با نمک، فلفل، زعفران دم کشیده و رب گوجه فرنگی را اضافه
میکنیم و تفت میدهیم. و در آخر آب اضافه میکنیم و می گذاریم به مدت ۴۵
دقیقه کاملاً جا بیفتد.

بعد از اینکه خوب جا افتاد رب انار را اضافه میکنیم و بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می توانید خورش را برای سرو آماده کنید.

خورش اناردانه مسما باید غلیظ و کم آب باشد.

می توانید کمی شکر به این خورش انار بیافزایید تا طعم آن شیرین تر شود.



غذای شب یلدا : خورش انار و بادمجان:

مواد لازم برای دو نفر

۴۰۰گرم گوشت مرغ

۱پیمانه دانه انار

۲ پیمانه آب انار

۱عدد پیاز متوسط

۲ق س روغن

۳ عدد بادجان قلمی

روش تهیه:

پیاز را پوست کنده و ریز خرد کنید؛بعد در تابه ای مقداری رروغن بریزید و روی حرارت بگذارید وقتی روغن داغ شد پیاز را سرخ کنید و پس از برشته شدن آن را از روغن دراورده به کناری بگذارید

مرغ را در روغن داغ در تابه گذاشته و سرخ کنید بهتر است هنگام سرخ کردن درتابه را بگذارید تا مرغ بهتر سرخ شود میتوانید کمی نمک و فلفل هم به مرغ اضافه کنید تا طعم دار شود

پس از سرخ شدن مرغ دانه های انار را هم به تابه اضاافه کنید و پس از کمی تفت دادن پیاز سرخ شده را هم افزوده و خوب مخلوط کنید

حالا نوبت اضافه کردن ادویه نمک و فلفل سیاه است پس از کمی تفت دادن مواد داخل تابه،میتوانید آب انار را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا با حرارت کم آرام آرام بپزد و جا بیفتد

بادمجان ها را پوست کنده ،نمک زده و کناری بگذارید.بعد از حدود ۲۰ دقیقه آنها را با دستمال خشک کنید و در تابه ای با مقداری روغن سرخ کنید.۲۰ دقیقه مانده به آخر پخت ،بادمجانهای سرخ شده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد

*اگر آب انار در دسترس نبود مبتوانبد ۲ قاشق سوپخوری رب انار غلیط اضافه کنید

**ادویه خورشی شامل زیره سیاه زنجبیل جوز هندی فلفل قرمز زردچوبه و فلفل سیاه است همینطور اگر دانه های انار ترش بود میتوانید کمی شکر به آن اضافه کنید

خورش انار (ناردون) با مرغ غذای شب یلدای شمالی ها

 

خورش انار،خورش ناردون،غذای شب یلدا،غذای شمالی،یلدای شمالی ها، آشپزی و تغذیه
غذای مخصوص شب یلدا ,شام شب یلدا

مواد لازم:

مرغ ۱ عدد
پیاز درشت ۱ عدد
دانه انار تازه ۲ پیمانه
رب گوجه فرنگی (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل ، زردچوبه، دارچین و روغن به مقدار لازم


طرز تهیه :

مرغ را کمی سرخ کرده و با ۲ لیوان آب به مدت ۱/۵ ساعت روی حرارت ملایم قرار داده تا بپزد.
پیاز را خرد کرده و در روغن طلایی می کنیم.


دانه های انار را در آن تفت می دهیم تا آب انار کشیده شده و خورشت به روغن بیفتد.
در صورت قرمز نبودن انارها رب گوجه را اضافه کرده، نمک و ادویه جات را داخل آن می ریزیم.
در کنار مرغ یا گوشت پخته شده قرار می دهیم.


توجه داشته باشید که تنها کمتر از یک پیمانه آب داخل خورش باقی مانده باشد.
خورشت
را بدون گذاشتن درپوش قابلمه ( زیرا دانه های انار سفید خواهند شد) به مدت نیمساعت روی حرارت ملایم نگه می داریم تا اصطلاحاً جا افتاده و کاملاً به روغن بیفتد. غلظت خورش مانند فسنجان باشد.
در صورت تمایل می توانیم بادمجان های سرخ شده را هم در کنار آن قرار دهیم.

مرغ ۱ عدد
پیاز درشت ۱ عدد
دانه انار تازه ۲ پیمانه
رب گوجه فرنگی (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل ، زردچوبه، دارچین و روغن به مقدار لازم

شام شب یلدا  | غذای شب یلدا

 

طرز تهیه آَش انار,غذای مخصوص شب یلدا

 

طرز تهیه آَش انار,غذای مخصوص شب یلدا

 

۵ دستور غذایی ویژه شب یلدا

چیدمان س

چیدمان سفره شب یلدا, نحوه چیدمان سفره شب یلدا, تزئینات سفره شب یلدا ,سفره شب یلدا برای عروس, سفره شب یلدا سنتی, سفره شب یلدا عکس, عکس شب یلدا ,تزئینات شب یلدا

 

 

گرد آوری مطالب : iranbanou.com

منبع : ایران بانو

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید